Friday, April 19, 2024
Banner Top
Patriarhul Daniel le-a vorbit colindătorilor despre bucurie: Este prezența harului în suflet

Patriarhul Daniel a primit miercuri seară patru grupuri de colindători: Corala Nihil Sine Deo, recunosută pentru prestația de la Românii au Talent, un grup de colindători ai Asociaţiei Down Plus din Bucureşti, Corul Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul – Dristor din capitală și corul Asociației Studenților Teologi Ortodocși (ASTO). 

Patriarhul a apreciat colindele și portul popular al interpreților, adresându-le tuturor urări de bine și „multă bucurie”.

„Bucuria este prezența harului în sufletul omului credincios”, le-a spus Preafericirea Sa la finalul serii colindătorilor din ASTO.

Patriarhul României le-a explicat studenților că în limba greacă „bucuria” se numește hara (χαρά), iar „prezența iubirii lui Dumnezeu în sufletul omului” se numește haris (χάρις).

„Este o legătură tainică între har și bucurie. Când aveți harul Domnului Hristos în suflet simțiți bucurie și o transmiteți mai departe. Prin colinde se transmite bucuria harului Domnului nostru Iisus Hristos în care se arată iubirea lui Dumnezeu Tatăl și părtășia Sfântului Duh”, a spus Părintele Patriarh.

Sursa: https://basilica.ro/patriarhul-daniel-le-a-vorbit-colindatorilor-despre-bucurie-este-prezenta-harului-in-suflet/

Banner Content

0 Comments

Leave a Comment