Wednesday, June 12, 2024
Banner Top
Paraclisul Institutului Oncologic București, un proiect pentru pacienții din toată țara și familiile lor

În curtea Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din București se lucrează la o biserica ce va deservi nevoile spirituale ale celor din această instituție – pacienți și personal medical.

Preotul Misionar Gheorghe Subțirică coordonează lucrările cu convingerea că „este un proiect de înaltă importanță spirituală pentru pacienții și aparținătorii veniți din toată țara, precum și pentru cadrele medicale care se ostenesc pentru binele pacienților”.

Lucrările, începute în 25 octombrie 2021, au ajuns la cota + 1,3 metri deasupra subsolului. Proiectul, grațios și perfect proporționat, a fost realizat în stil postbrâncovenesc de arhitectul Șerban Alexandru Popa, care a proiectat peste 30 de biserici.

„Am avut o cooperare foarte strânsă, cu doleanțe și solicitări din partea mea, pe care domnul arhitect, cu bogata sa pricepere, le-a rezolvat”, spune părintele.

Sursa: https://basilica.ro/paraclisul-institutului-oncologic-bucuresti-un-proiect-pentru-pacientii-din-toata-tara-si-familiile-lor/

Banner Content

0 Comments

Leave a Comment