Sunday, May 28, 2023
Banner Top
Mitropolitul Bartolomeu Anania pomenit la Mănăstirea Dragomirna în încheierea simpozionului dedicat lui

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul l-a pomenit sâmbătă, la Mănăstirea Dragomirna, pe Mitropolitul Bartolomeu Anania, în prezența nepoților ierarhului transilvan, inginerul Laurian Anania și arhitecta Brândușa Munteanu.

Episcopului vicar i s-au alăturat în slujire părinții profesori Ioan Chirilă și Ștefan Iloaie de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, precum și Părintele Profesor Jan Nicolae de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – toți trei prezenți la Suceava pentru a participa la un simpozion dedicat mitropolitului.

„Cei care l-ați cunoscut mai bine decât noi pe părintele mitropolit știți că, printre toate, ceea ce l-a caracterizat a fost o sinceritate debordantă. El nu a pretins a fi ceea ce nu este. Nu și-a fardat viața, nu s-a temut să fie înțeles altfel”, a spus Preasfințitul Părinte Damaschin după slujba de pomenire.

„Și a recunoscut și i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile primite și, în același timp, a recunoscut și, cum zicea el, omenescul sau mult prea omenescul din om. Și pentru aceste neputințe ale omenescului ne rugăm noi de fiecare dată în preajma trecerii sale la cele veșnice, adică în luna ianuarie și de fiecare dată când îi facem pomenirea.”

Sursa: https://basilica.ro/mitropolitul-bartolomeu-anania-pomenit-la-manastirea-dragomirna-in-incheierea-simpozionului-dedicat-lui/

Banner Content

0 Comments

Leave a Comment