Wednesday, June 12, 2024
Banner Top
Academia Română a reluat seria conferințelor Dalles după 75 de ani

Conferințele Academiei Române de la sala „Dalles” au fost reluate joi. Conferința inaugurală a fost susținută de președintele Academiei Române, acad. Ioan Aurel Pop.

La evenimentul de deschidere a fost prezentată istoria Fundației „Ioan I. Dalles” și a sălii situate pe Bulevardul Nicolae Bălcescu numărul 18.

Programul conferințelor va fi stabilit de Fundația Culturală ,,Ioan I. Dalles” și  va avea drept scop sprijinirea, promovarea și dezvoltarea activității culturale și educative, informează Academia Română într-un comunicat.

Fundația își propune să realizeze schimburi de experiență interculturală prin care să pună în valoare patrimoniul național.

În anul 1918, Elena Dalles, rămasă fără moștenitori, a lăsat prin testament Academiei Române două proprietăți în centrul capitalei, cu indicații precise referitoare la expropriere, precum și cu dorința ca Academia Română să construiască un edificiu cu destinație culturală și să înființeze o fundație ce va purta numele celui de-al treilea fiu al familiei, Ioan.

Sursa: https://basilica.ro/academia-romana-a-reluat-seria-conferintelor-dalles-dupa-75-de-ani/

Banner Content

0 Comments

Leave a Comment